T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / GEMEREK - Yurter Özcan Ortaokulu

YURTER ÖZCAN Kimdir?

ÖZGEÇMİŞ

20.05.1937  yılında  Gemerek' te dünyaya geldim.  Öğrenim hayatıma  lise 2'de  iken ailevi  nedenlerimden dolayı bitirmek zorunda kaldım.  Evli ve altı çocuk sahibiyim.

15  yaşından beri ticaretle uğraşıyorum. 35  yıl bir fiil çalışma hayatında farklı iş alanlarında aynı  anda hizmet verdim.  .  

·         31 yıl  BMC, Ford ve Fiat firmalarının bayiliklerinde .

·         35 yıl kömür ocaklarını işlettim.

·         25 yıl yurtiçi ve yurtdışı nakliye işleri yaptım.

·         12 yıl çiftçilikle uğraştım. Çiftçilik ile halen uğraşmaktayım.

1971 yılında 2,5 ay Almanya, İsviçre, Avusturya ve Belçika'dan 920 işçiyi ortak yaparak Tuğsan A.Ş. fabrikasını kurdum. Ne yazık ki geçirmiş olduğum trafik kazası sonrası muhasebeci arkadaşım Vecihi Bey'i kaybettik. Kazadan sonra fabrika  el değiştirdi ve belli bir süre sonrada faaliyetleri sonlandırıldı.  

Çalışmış  olduğum  farklı alanlardaki  iş kollarından  115 işçiyi emekli ettim. Zamanın Gemerek Belediye Başkanı rahmetli hocam Ragıp ÇATAK Ankara'daki işleri takip etmem için beni Reis Vekili olarak görevlendirdi. . O dönemde Gemerek'in elektrik işlerinin yapılması ve  Yeniçubuk  Kamışlıdere Kömür Ocakları'nın kurulması için çalıştım. Kömür ocaklarından belediyeye hisse alınmasını sağladım.

1974 yılında kapanma durumunda olan Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin başkanlığına seçildim. Kooperatifi tekrar çalışır duruma getirdim . Halk Bankası'nın Gemerek'e şube açmasını sağladım.

Ailevi durumumdan dolayı devam edemediğim öğrenim hayatımın bende yaptığı okul hasretinden dolayı   Gemerek'e bir okul yaptırmayı düşündüm ve Gemerek ilçe merkezine  kendi ismimi taşıyan  okulu yaptırdım. Okul yaptırma konusunda benden yardımlarını esirgemeyen dönemin Sivas Valisi Sayın Lütfi Tuncel, dönemin Gemerek Kaymakamı Sayın Ali Deniz Sürmen ve dönemin Gemerek Belediye Başkanı Sayın Kenan İnceöz'e daima minnettarım.

Herkesi  en derin kalbi sevgilerimle selamlarım.

Yurter ÖZCAN

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.12.2013 - Güncelleme: 16.03.2021 21:29 - Görüntülenme: 10619
  Beğen | 0  kişi beğendi